Notices
JK Electrical, Lighting & Sound Systems Bulletin board forum regarding topics such as stereo head units, CD players, MP3 players, speaker systems, amplifiers, hardmounted GPS devices, computers, headlight upgrades, fog lights, off-road lights, general wiring and anti-theft devices.

Factory radio not working, fuses all okay, no explanation

 
Old 07-03-2011, 08:44 AM
  #1  
JK Newbie
Thread Starter
 
portabletoaster's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: San Diego
Posts: 2
Likes: 0
Recieved 0 Likes on 0 Posts
Default Factory radio not working, fuses all okay, no explanation

My factory radio stopped working, as though a fuse was blown. But all fuses are fine--nothing to explain why it's dead. Just one day it would not power on, as through the lines were cut. No reason for that either. Any ideas? I'll work on removing it for inspection, to see what's going on, but any ideas would be great. Thanks, Doug.
portabletoaster is offline  
Old 07-05-2011, 03:33 PM
  #2  
JK Enthusiast
 
Krynn's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Lafayette, LA
Posts: 321
Likes: 0
Recieved 0 Likes on 0 Posts
Default

The exact same thing happened to me a few weeks ago. The radio wouldn't come on, not even to display the time. All of my fuses were good too. I even went ahead and pulled the fuse and reseated it just to make sure, but no luck.

On a whim, (and with the Jeep running - A/C in a south Louisiana summer is mandatory!) I started pressing every button one at a time, starting with the upper left and working my way across. I forget which button did the trick, but before I had even completed the top row, my radio came back alive.

My best guess is that the radio had somehow locked up on something, and that whatever button I had pushed freed it up. It hasn't locked up again on me yet, but like I said, it's only been a few weeks.
Krynn is offline  
Old 07-06-2011, 12:19 AM
  #3  
JK Junkie
 
NH-JK's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: NEW HAMPSHIRE
Posts: 2,234
Likes: 0
Recieved 0 Likes on 0 Posts
Default

Try resetting your jeeps comp. Un plug the battery terminals for 10 mins.

Last edited by NH-JK; 07-06-2011 at 09:36 AM.
NH-JK is offline  
Old 11-08-2018, 03:35 AM
  #4  
JK Newbie
 
Join Date: Nov 2018
Location: Cornelius, NC
Posts: 1
Likes: 0
Recieved 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by Krynn View Post
The exact same thing happened to me a few weeks ago. The radio wouldn't come on, not even to display the time. All of my fuses were good too. I even went ahead and pulled the fuse and reseated it just to make sure, but no luck.

On a whim, (and with the Jeep running - A/C in a south Louisiana summer is mandatory!) I started pressing every button one at a time, starting with the upper left and working my way across. I forget which button did the trick, but before I had even completed the top row, my radio came back alive.

My best guess is that the radio had somehow locked up on something, and that whatever button I had pushed freed it up. It hasn't locked up again on me yet, but like I said, it's only been a few weeks.
^^^I didn't think this had a chance in h*ll of working but gave it a shot. Starting with the far left seek button and going across the top to the right. Low and behold the radio turned on around the time/info button. Thanks for the post, this made my morning.
Marc Haren is offline  
Old 02-02-2019, 06:10 AM
  #5  
JK Newbie
 
Join Date: Feb 2019
Location: Washington
Posts: 1
Likes: 0
Recieved 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by Marc Haren View Post
^^^I didn't think this had a chance in h*ll of working but gave it a shot. Starting with the far left seek button and going across the top to the right. Low and behold the radio turned on around the time/info button. Thanks for the post, this made my morning.
Oh geeze! I cannot believe this worked either. It was the time button that kicked it back on for me.
Thank you for the posts!
Brian Anderson is offline  
Old 04-21-2019, 08:38 AM
  #6  
JK Newbie
 
Join Date: Apr 2019
Location: st petersburg FL
Posts: 1
Likes: 0
Recieved 0 Likes on 0 Posts
Default Thank you!

I just read your comment, the same thing happened to me randomly one day on my break. I tried pressing buttons like you said and now my radio is alive again. Thanks!

Originally Posted by Krynn View Post
The exact same thing happened to me a few weeks ago. The radio wouldn't come on, not even to display the time. All of my fuses were good too. I even went ahead and pulled the fuse and reseated it just to make sure, but no luck.

On a whim, (and with the Jeep running - A/C in a south Louisiana summer is mandatory!) I started pressing every button one at a time, starting with the upper left and working my way across. I forget which button did the trick, but before I had even completed the top row, my radio came back alive.

My best guess is that the radio had somehow locked up on something, and that whatever button I had pushed freed it up. It hasn't locked up again on me yet, but like I said, it's only been a few weeks.
Taylor Pearson is offline  

Quick Reply: Factory radio not working, fuses all okay, no explanation


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: