Limp Mode Help! - JK-Forum.com - The top destination for Jeep JK Wrangler news, rumors, and discussion

Notices
Modified JK Tech Tech related bulletin board forum regarding subjects such as suspension, tires & wheels, steering, bumpers, skid plates, drive train, cages, on-board air and other useful modifications that will help improve the performance and protection of your Jeep JK Wrangler (Rubicon, Sahara, Unlimited and X) on the trail.

PLEASE DO NOT START SHOW & TELL TYPE THREADS IN THIS FORUM
Sponsored by:
Sponsored by:

Limp Mode Help!

Reply

 
 
 
Old 11-28-2017, 06:03 AM
  #1  
JK Newbie
Thread Starter
 
CarMac's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Castle Rock, Co
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Limp Mode Help!

Hi everyone. I have an 08 JKU with a 42rle transmission. Last week I got a Shift Solenoid A fail (P0750). I replaced the solenoid pack and everything worked fine. This morning I get the same code and I'm in Limp Mode again. The only common factor I have right now is the first time it snowed outside and this morning it was 31 degrees. Otherwise it been warm. Is there possibly something with the oil viscosity making something fail when it gets cold outside? I drove it around a bit to warm everything up but it never comes out of Limp Mode. Any advice?
CarMac is offline  
Reply With Quote
Old 11-29-2017, 09:51 AM
  #2  
Moderator
 
tarpon4me's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Florence, SC
Posts: 722
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Do you know if the jeep was regeared?
tarpon4me is offline  
Reply With Quote
Old 11-29-2017, 11:47 AM
  #3  
JK Newbie
Thread Starter
 
CarMac's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Castle Rock, Co
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes I put 5.38's in it. And I did re-program the computer for the gears and tires.
CarMac is offline  
Reply With Quote
Old 11-30-2017, 06:13 PM
  #4  
JK Freak
 
Join Date: Mar 2011
Location: Vancouver, BC
Posts: 789
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What did you do to diagnose the problem? Why did you replace the solenoid when there are multiple possible causes to the problem? You need to go through the entire list to rule things out. Or can replace parts, if time and money is not an issue, then come on a forum and ask why after replacing a part you still have the same problem.
TheTerminator is offline  
Reply With Quote
Old 12-04-2017, 12:12 PM
  #5  
JK Enthusiast
 
silverbullet88's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: California
Posts: 257
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally Posted by CarMac View Post
Hi everyone. I have an 08 JKU with a 42rle transmission. Last week I got a Shift Solenoid A fail (P0750). I replaced the solenoid pack and everything worked fine. This morning I get the same code and I'm in Limp Mode again. The only common factor I have right now is the first time it snowed outside and this morning it was 31 degrees. Otherwise it been warm. Is there possibly something with the oil viscosity making something fail when it gets cold outside? I drove it around a bit to warm everything up but it never comes out of Limp Mode. Any advice?

Not very helpful but how many miles on the transmission?
silverbullet88 is offline  
Reply With Quote
Old 12-08-2017, 12:11 PM
  #6  
JK Enthusiast
 
Weeds's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Leavenworth, WA
Posts: 370
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The two times I went into limp mode, it was caused by Costco gas from two different locations. Add new name brand gas for a try.
Weeds is offline  
Reply With Quote
 
 
 


Quick Reply: Limp Mode Help!


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: