Notices
Stock JK Tech Bulletin board forum regarding issues with OE (original equipment) components of the Jeep JK Wrangler (Rubicon, Sahara, Unlimited and X) such as factory suspension parts, engine, transmission, body parts, interior fixtures and the on-board computer.
Sponsored by DV8 Offroad
Click Here

I smell antifreeze!!

 
Old 05-08-2015, 10:30 PM
  #11  
JK Newbie
 
MD GP's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Northern California
Posts: 44
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by sea bass View Post
T-stat???
Yes you're correct. I'm old enough to remember when no such part on an engine would be made of plastic ;-)
MD GP is offline  
Old 05-09-2015, 04:45 PM
  #12  
JK Freak
 
sea bass's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Enumclaw,WA
Posts: 998
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by MD GP View Post
Yes you're correct. I'm old enough to remember when no such part on an engine would be made of plastic ;-)
Yeah, I'm a little surprised they're plastic as well. I'll give mine a look to see if it's leaking. Thanks for the tip!
sea bass is offline  
Old 05-10-2015, 08:03 AM
  #13  
JK Enthusiast
 
Jeep801's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Dayville, CT
Posts: 198
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
Default

I'm not sure if it's antifreeze I smell but my 2015 JK has a very strong "hot engine" smell. Dealership pressure tested cooling system and didn't find anything wrong. Anyone else have this issue?
Jeep801 is offline  
Old 05-10-2015, 04:56 PM
  #14  
JK Enthusiast
 
fsr402's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Jenison, MI
Posts: 221
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I have been smelling this too on my 2014 JKUR. Have been for a good 10 months. No puddles and no leaks that I can see. Coolant level fine too.
fsr402 is offline  
Old 05-14-2015, 04:43 PM
  #15  
JK Newbie
 
MD GP's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Northern California
Posts: 44
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by sea bass View Post
Yeah, I'm a little surprised they're plastic as well. I'll give mine a look to see if it's leaking. Thanks for the tip!
No problem. I hope you get yours resolved as easily as I did. What still scares me a little is that I did a trip on the Lassen-Applegate trail before I knew it was leaking. It was 107 F when we pulled into camp the first night. When I got home I noticed that the coolant reservoir was nearly empty!
MD GP is offline  
Old 06-17-2015, 05:54 AM
  #16  
JK Newbie
 
TMPEARSON's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 51
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

2013 JKUR. I get this a lot... Engine runs at normal temp, No puddle, no drip, no change in coolant level... But I know coolant smell... And it's very prominent..
TMPEARSON is offline  
Old 06-17-2015, 06:45 AM
  #17  
JK Enthusiast
 
Join Date: Jun 2013
Location: coquitlam bc
Posts: 267
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by TMPEARSON View Post
2013 JKUR. I get this a lot... Engine runs at normal temp, No puddle, no drip, no change in coolant level... But I know coolant smell... And it's very prominent..
exact same issue i have.
jksteve2013 is offline  
Old 06-17-2015, 07:05 AM
  #18  
JK Freak
 
Machoo's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Huntington Beach, CA
Posts: 530
Likes: 0
Received 5 Likes on 5 Posts
Default

I know this is kind of odd but I had the same problem. Just a smell. I had a mechanic friend suggest replacing the radiator cap. I figured why not a few dollars. I did and I haven't had the smell since......for what it's worth.
Machoo is offline  
Old 07-09-2015, 09:46 AM
  #19  
JK Newbie
 
Join Date: Jul 2009
Location: NJ
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I know this is an old post however I had that smell for a while before I decided something wasn't right.

The temps were always ok nothing too hot but I would notice the reservoir was getting low. I put some UV dye (Interdynamics 375CS Radiator/Coolant Dye) into the coolant and ran the vehicle for a few miles at night. When I took out the UV light initially I did not see anything. I got underneath the car and noticed that there was a UV dye being splattered ever so slightly behind the intake manifold on the passenger side. It was very difficult to see and I would have definitely never found this without the dye. When we removed the intake manifold to fix the leak it was apparent this was leaking for a while as there was built up dried coolant residue all over everything. While everything was opened up we replaced the plugs, wires, PCV valve, and fuel injector O-rings to replace the other ones when we popped them out.

No coolant smell after this was all taken care of.
bigkernel44 is offline  
Old 02-10-2019, 10:02 AM
  #20  
JK Newbie
 
Join Date: Feb 2019
Location: West Babylon ny
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Radiator #4

I Have a 2016 Wrangler sport unlimited that I bought brand new it now has 62,000 miles I am on my fourth radiator which is being installed this week. kept smelling antifreeze. They keep replacing the radiator but the problem still exists they have also changed to a different style of radiator this didn't help has anyone else had similar problems. They are also changing the front axle seal on the driver side that's leaking also.
Does does anyone know what the problem would be with the radiator?
Matt Senatore is offline  

Quick Reply: I smell antifreeze!!


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: