JK Pentastar Swap - Page 10 - JK-Forum.com - The top destination for Jeep JK Wrangler news, rumors, and discussion

Notices
Modified JK Tech Tech related bulletin board forum regarding subjects such as suspension, tires & wheels, steering, bumpers, skid plates, drive train, cages, on-board air and other useful modifications that will help improve the performance and protection of your Jeep JK Wrangler (Rubicon, Sahara, Unlimited and X) on the trail.

PLEASE DO NOT START SHOW & TELL TYPE THREADS IN THIS FORUM

JK Pentastar Swap

Reply

 
 
 
Old 02-10-2018, 05:21 PM
  #91  
JK Enthusiast
 
holeshot's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Quebec
Posts: 185
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok so I'm working on that a bit tonight.

fixed the inverted windshield washer by switching the wires 21 and 25 in C3 (the green one) connector on the tipm.

Removed the console, and the dynamic sensor harness is the original, unplugued and checked the voltages and everything is ok on that side. gotta check somewhere else.

I don't remember if you replaced your ABS module too? I'm asking because at the dealer there is a reinitialisation procedure that could maybe fix the trac control light. The tech has to go on a road test with the laptop plugued in and do a couple manoeuvers in order to complete the reinitialisation. I'll talk to my old partners monday about that.

I'm jumping on the fan issue.
holeshot is offline  
Reply With Quote
Old 02-12-2018, 04:25 PM
  #92  
JK Enthusiast
 
holeshot's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Quebec
Posts: 185
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Great news! afterall, my bud kept the original harnesses so I recycled the cooling fan relay and wires. plugued in the C3 tipm connector and its works 90% correctly, lol.

My friend didn't want to keep the A/C so we haven't installed the A/C line. And the result of this is that Key on Engine off, the fan runs at low speed. It always runs at low speed. I studied the diagrams and the logic that controls de low speed relay is internal to the tipm so I have no way to cheat on that. When the pcm have no data from the high pressure sensor it will actuate the fan as a protection. If it doesn't,(in a working system) the temperature would rise too high, creating very high pressure in the condenser which could make it blow, or the lines blow, or.. whatever.

Luckily he also kept the a/c lines in the garage attic so I will plug the sensor tomorrow and keep working on that and a few other things that have to be done to call it over!

Also, I've talking to my old partners at the dealer about the trac control light, and there is a PCM replaced, ABS replaced, and ABS reinitialization that could be tried in the ABS module.
holeshot is offline  
Reply With Quote
Old 03-06-2018, 04:45 AM
  #93  
JK Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2015
Location: Fairfax, VA
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I did replace the abs module. I just unbolted it, slid it off, and replaced it with a 2013 to match the engine. I never programmed the VIN into the new ABS module, so if you pull up diagnostics, it will show a VIN mismatch error, but in 15,000 miles of driving, it hasnt thrown a dash light or error code, and the ABS works great.
Saharacon is offline  
Reply With Quote
Old 04-11-2018, 01:00 PM
  #94  
JK Newbie
 
Join Date: Apr 2018
Location: Rogue River, Or
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I got a 48 Willys v8 rockcrawler on tons, NV4500 and 42s and now also a mint 2007 Rubicon with 92k on the sorry 3.8.....
So I have read the entire thread, but was a little unclear on 6 spd NSG370 transmission compatibility so I went to mopar parts online and verified the 2007 & 2008 use the same part numbers. I also looked at the engine bay wiring harness which is available there for $ 215 ! so with a little luck I will also be heading down this road probably next summer?
oldtimingman is offline  
Reply With Quote
Old 04-18-2018, 07:45 AM
  #95  
JK Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2015
Location: Fairfax, VA
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

The 6 spd is exactly the same from 2007-2017, so that wont be a problem. The wiring harness may or may not work. The PCM is upgraded on the Pentastar, so I couldnt use the 2013 harness out of the box, I had to splice it. Its definitely possible, though, and not nearly as bad as you might expect.
Saharacon is offline  
Reply With Quote
Old 04-23-2018, 12:50 PM
  #96  
JK Newbie
 
Join Date: Apr 2018
Location: Rogue River, Or
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally Posted by Saharacon View Post
The 6 spd is exactly the same from 2007-2017, so that wont be a problem. The wiring harness may or may not work. The PCM is upgraded on the Pentastar, so I couldnt use the 2013 harness out of the box, I had to splice it. Its definitely possible, though, and not nearly as bad as you might expect.
Thanks for the 6 spd clarification. Yeah, I figured the harness would need a little nip & tuck to make work along with getting the right PCM. I researched all the LS & Hemi swaps and but I simply don't need it for this rig.
oldtimingman is offline  
Reply With Quote
 
 
 


Quick Reply: JK Pentastar Swap


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: